Van Lier ITM

Lage temperatuur verwarming

Verwarmen met lage temperatuur

Wat is Lage Temperatuur Verwarming (LTV) ?

Meestal wordt bij lage temperatuurverwarming gedacht aan vloerverwarming. Er bestaan echter ook lage temperatuur radiatoren of convectoren.

Lage temperatuur verwarming (LTV) is een verzamelnaam voor warmte afgiftesystemen die werken met een maximale aanvoertemperatuur van 55 graden Celsius. De meest gebruikte toepassingsvorm van lage temperatuur verwarming is vloerverwarming, maar het is ook mogelijk om lage temperatuur radiatoren, convectoren of wandverwarming toe te passen.

Van Lier ITM adviseert u graag en zal samen met u de beste oplossing kiezen voor uw situatie en wensen.

V. Lier -77
Een goede keuze

Comfortabel en zuinig

Door met lagere temperaturen te verwarmen is het mogelijk om te besparen op de energierekening.

Naast energiebesparing heeft lage temperatuur verwarming ook als voordeel dat het over het algemeen als comfortabeler en gezondere lucht in huis wordt beschouwd. Vloerverwarming verspreidt zich over de ruimte, terwijl radiatoren of convectoren de ruimte vanuit meerdere punten moeten verwarmen. Dit betekent dat het het warmst is waar de radiator of convector zich bevindt, hoe verder je van de radiator of convector zit, hoe kouder het wordt.

Lage temperatuur verwarming zorgt ook voor veel minder warme luchtcirculatie vergeleken met hoge temperatuur verwarmingssystemen. Hierdoor zijn er veel minder allergene stoffen in de lucht en wordt er minder stof verbrand, waardoor mensen met allergieën minder allergische reacties hebben.

Meer informatie?

Vrijblijvend advies

Heeft u vragen of wilt u meer informatie wat Van Lier ITM in uw situatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze verkoopadviseurs.